Er du træt af sløve knive i dit køkken?

Du har sikkert – ligesom så mange andre – en favoritkniv i dit køkken, som du altid bruger. Denne favoritkniv er højst sandsynligvis din eneste (forholdsvis) skarpe kniv, som du har tilbage i dit køkken. For desværre er det mere reglen end undtagelsen, at dine knive er sløve og kedelige. En sløv kniv kan gøre enhver madforberedelse til en sur pligt, og samtidig smutter kniven nemmere, hvilket øger risikoen for skader. Du kender det sikkert, når du skal hakke løg og det bare føles om en umulig opgave. Så måske er det ved at være på tide at skifte knivsættet ud med et nyt, der kan følge med i dit køkken? Lån penge og få råd til dine nye knive allerede i dag.

Gode råd inden dit køb

Inden du går ud og foretager dig en større investering, er det vigtigt, at du overvejer, hvilke knive du skal gå efter. Som udgangspunkt har du ikke brug for mere end 4-5 knive:

  • Kokkekniv. Den helt store kokkekniv måler 20-25 cm. og er din bedste ven i et køkken. Du kan bruge den til alt lige fra at skære kød ud og hakke de helt store grøntsager. Den er et must i ethvert køkken.
  • Brødkniv. Som navnet antyder, kan du bruge din brødkniv til at skære alle slags brød ud. Rent praktisk er den god at have, da takkerne gør det noget nemmere at skære ned i hårde brød som fx rugbrød.
  • Filetkniv. Denne benyttes til at skære knivskarpe fileter ud af fx laks eller kød. Har du ofte besøgende gæster, der tager del i middagen, vil du kunne imponere dem med dine smukt udskårne fileter. 
  • Urtekniv. Til de små urter og grøntsager anbefales en lille urtekniv.
  • Evt. en mellem kokkekniv. Det er altid en fordel at have en ekstra kokkekniv i køkkenet, hvis den anden er til opvask.

Det er en fordel, at du prøver at holde din kniv, så du kan mærke, om skaftet er godt.

Husk en god vedligeholdelse

For at dine nye knive kan holde i mange år, er det vigtigt, at du passer godt på dem. Generelt er det en god idé at vaske alle knive i hånden og tørre dem med det samme, da de bliver nedslidt af at komme i opvaskemaskinen. Husk at give dem en tur igennem slibestålet forinden enhver madlavning, og husk at slibe dem jævnligt.